Tien Goudvinken en een krijtbord

Elk jaar in mei komen Goudvinken Francine, Ivo, Katrien, Pascal, Griet, Luk, Ellen, Tim, Lieve en Tom bij elkaar om te beslissen naar welke Warandevoorstellingen ze samen willen gaan. Met het lotingformulier in de aanslag beginnen ze aan een avond vol overleg, lekkers, plezier en plannen. Centraal: de roze seizoensbrochure én een krijtbord.

Lieve Crauwels: “We kennen elkaar doordat onze kinderen op dezelfde lagere school zaten in Tielen. Toen we elkaar ook geregeld in de Warande tegenkwamen, ontstond een tiental jaar geleden het idee om vaker samen naar het cultuurhuis te trekken. Daar kwam wat planwerk aan te pas.”

En dat plannen is meer dan agenda’s erbij nemen en aanvinken. “Het is elke keer een ontzettend plezante bedoening. Zelfs de fotograaf had bijna tickets besteld door ons enthousiasme (lacht). Op voorhand bekijkt elk koppel het programma. De avond zelf leggen we alles bij elkaar en gaan we turven op ons – inmiddels legendarische – krijtbord. De eerste keren dat we bij elkaar kwamen, werd er heel veel gebabbeld, maar hadden we geen overzicht. We haalden het bord erbij en het ging nooit meer weg. Het is onze eigen charmante excel sheet.”

Hoewel het gezelschap uit tien personen bestaat, gaan ze niet elke keer met z’n allen op stap. “Iedereen heeft eigen interesses. We proberen elk seizoen een paar keer allemaal samen te gaan, maar de samenstelling wisselt vaak. Zo is er jaarlijks een vrouwenavond en nemen we onze kinderen wel eens mee. We willen ook de volgende generatie klaarstomen.

Het gaat vooral om de gezelligheid van het samenzijn en -doen. Dat begint bij het plannen, zet zich verder in de auto naar de Warande (waar met veel animo de ‘Warande Informatief’ ter voorbereiding wordt voorgelezen) en eindigt steevast in Barzoen.”

 

tekst: de Warande