voorbereiding bezoek

naar een voorstelling of concert in de Warande

ticketbalie

De balie is geopend drie kwartier voor aanvang op de locatie waar de voorstelling plaatsvindt. Je kan op dat moment geen tickets voor andere voorstellingen kopen.

ticketcontrole

Aan de ingang voeren we regelmatig controles uit. Wie een ticket gebruikt waarop hij of zij geen recht heeft, krijgt geen toegang.

vestiaire
 • Er is een gratis vestiaire aan de Schouwburg.
 • Rugzakken, muziekinstrumenten, plooifietsen, buggy's... kunnen niet mee in de zaal.
 • Aan de Kuub zijn lockers die werken met een muntstuk dat je terugkrijgt na gebruik.
luisterhulp

Je kan aan de vestiaire gratis luisterhulp ontlenen voor geluidsversterking tijdens voorstellingen en concerten in de Schouwburg:

 • voor personen zonder hoorapparaten: koptelefoon met geluidsversterking;
 • voor personen met hoorapparaten of CI: mini-ringleiding die je rond je hals kan dragen. Het hoorapparaat of het cochleair implantaat schakelt normaal gezien automatisch in of zet het op de T-stand (luisterspoel).

 

in de zaal

Het is verboden te eten, te drinken of te roken in de zaal. Gsm's worden uitgezet en alle opnamen (beeld en/of geluid) zijn verboden.

laatkomers

Na aanvang van de voorstelling wordt er geen publiek meer in de zaal toegelaten, tenzij tijdens de eventuele pauze. In uitzonderlijke gevallen beslist het gezelschap dat er toch nog toegang mogelijk is, al kunnen we dan niet garanderen dat je kan plaatsnemen op de stoelen waarvoor je tickets kocht.

ticket verloren of vergeten

Geen drama, de computer heeft al je gegevens geregistreerd. We rekenen wel 1 euro administratiekosten aan als we een los ticket opnieuw uitprinten.

inleiding

Voorafgaand aan een aantal voorstellingen organiseren we een gesprek of een inleiding. Dit kan je telkens terugvinden bij de voorstelling.

Warande Informatief

Bij een heel aantal voorstellingen voorzien we een Warande Informatief, met daarin meer achtergrondinformatie. De Warande Informatief is steeds beschikbaar de avond van de voorstelling zelf en is gratis.

taaliconen

De Warande gebruikt taaliconen bij voorstellingen op de website en in de brochure.

 • 1 taalicoon:
  taalicoon 1

  Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.
  Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan. Kies voor activiteiten met geen taalicoon of met taalicoon 1.


 • 2 taaliconen:
  2 taaliconen

  Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt nog niet zo goed.
  Dan zijn activiteiten, cursussen of workshops met 2 taaliconen goed voor jou.


 • 3 taaliconen:
  3 taaliconen

  Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.
  Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met 3 taaliconen.


 • 4 taaliconen:
  4 taaliconen

  Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.
  Vooral activiteiten, cursussen of workshops met 4 taaliconen zijn geschikt voor jou. Je kan aan alle activiteiten meedoen.
Forever Happily
Bart Van der Moeren