virtuele expo MINSTENS 1 ½ UUR, EN TERUG van Peter Morrens

over MINSTENS 1 ½ UUR, EN TERUG

Met de tentoonstelling 'MINSTENS 1 ½ UUR, EN TERUG' biedt Morrens de bezoeker geen overzicht van zijn werk, maar wel een inzicht.  Wegens zijn ongeloof in chronologie of autonomie  toont hij zowel oude als nieuwe creaties. De blik van de toeschouwer maakt het werk immers altijd weer actueel. Via verschillende (sluip)wegen betrekt hij de kijker bij zijn visie op de wereld: een spel van kijken en bekeken worden. 

Peter Morrens hanteert uiteenlopende beeldtalen: hij tekent en schrijft onder verschillende namen, maakt objecten en kunstenaarspublicaties, ontwikkelt performances, schildert en ontwerpt architecturale installaties. Al deze aspecten van zijn oeuvre brengt hij samen in één grote totaalinstallatie, waarmee hij een nieuwe lading aan zijn werk geeft. Zijn artistieke productie zou je dan ook het best kunnen omschrijven als ‘explosief’.    

De centrale rol die Peter Morrens in zijn veelvormig, steeds veranderend oeuvre inneemt, is die van stoorzender. Door een onophoudelijk kijken naar de wereld stelt hij, met de nodige dosis verwarrende humor, alles rondom zich in vraag. Ons dagelijks taalgebruik en sociaal gedrag, onze existentiële twijfels, de algemene conventies in de kunstwereld en politieke stellingen worden kritisch belicht. Ook zijn eigen creaties en biografische anekdotes worden hierbij niet gespaard.

meer info over de expo 

online expo Peter Morrens