informatiepagina team online

streamen en livestreamen

 Videostreaming is een techniek waarbij video via het internet direct bekeken kan worden, zonder het eerst te downloaden. Zo streamen we bijvoorbeeld onze edities van Nagedacht of onze Houtsessies.

We maakten ook een aantal video's voor ons project 'Wat u niet ziet'.

Bij livestreaming gaat het nog een stapje verder: wat je bekijkt of beluistert, vindt op datzelfde moment ook plaats  en is niet vooraf opgenomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor onze online edities van Overlezen. Onze Artist in Residence SLAK deed ook een aantal livestreams.

We gebruiken Youtube om te streamen. Al onze video's vind je hier.

 

podcasts

Van een aantal voorstellingen maken we ook een podcast. Dit kan je enkel beluisteren zoals een radioprogramma, maar je kiest zelf wanneer. De meeste mensen gebruiken hiervoor een app op hun smartphone, maar dit kan ook gewoon via laptop of pc.

Wij bieden op dit moment onze programma's Nagedacht en Overlezen ook aan als podcast.

virtuele expo

Je kan onze expo van Peter Morrens ook online bezoeken. Deze bevat ook filmpjes met uitleg van onze gidsen.

Webinars / interessante artikels rond digitaal aanbod

Webinars:

Cultuurloket:

Cultuurloket Webinar: digitale werking in een cultuurorganisatie : Voor deze webinar moet je je inschrijven. Hij vindt plaats op 30 maart. Het webinar focust eerder op de praktische kant, maar er zou in deze reeks nog een zakelijk, financieel en juridisch luik moeten volgen.

Webinar: wegwijs in de rechtenproblematiek bij streamings : Een webinar dat opgesplitst is per thema. Haalt vooral het theoretisch kader aan. zitten mogelijk bruikbare webinars, gewoon online te bekijken.

Publiq:

Onderzoeksresultaten Cultuurparticipatie in en na coronatijden : Deze pagina bevat een rapport en een te herbekijken webinar. Het onderzoek baseert zich op de volgende vraagstellingen: "Hoe heeft de cultuurliefhebber in tijden van corona zijn culturele honger gestild? Wat vond men van de vele digitale initiatieven uit de cultuursector en is hier blijvende interesse in? En hoe kijkt hij naar een eventuele terugkeer naar het reguliere cultuuraanbod?"

Cult:

Cult organiseerde een webinar rond een digitaal atelier waar gedurende drie online sessies met een diverse groep cultuurprofessionals uit Vlaanderen en Brussel de toekomst van cultuurhuizen werd vormgegeven en mogelijke toekomstscenario's uitgetekend werden. Op 30 maart gaan ze met de resultaten uit deze webinars in debat in "forum futuur: moet het anders?"

DEN:

Webinar: methoden van toekomstverkennen. Deze webinar introduceert de verschillende technieken achter het maken van toekomstverkenningen om het ondenkbare te kaderen. Het gaat breder dan enkel digitale mogelijkheden. Het gaat verder op het idee hoe we in deze crisis genoodzaakt zijn alternatieven voor handen te hebben, hoe we deze in onvoorstelbare situaties flexibel kunnen toepassen.

Kunstenpunt:

A Fair New World?! TALK: "Wat willen we voor het kunstenveld van morgen, post-pandemie en verder? En hoe kunnen we daar geraken?" Een publiek gesprek dat 25 maart online zal doorgaan. In gesprek: Melat Gebeyaw Nigussie (Beursschouwburg), Josefien Cornette (Engagement), Nixie Van Laere (Werktitel!), Rachida Lamrabet (Sociaal Fonds Podiumkunsten) en Abbie Boutkabout. 

Cultuurconnect:

Webinar trends en digitale transformatie met Tom Palmaerts: "Start het seizoen met een blik op de toekomst. Futurist en trendwatcher Tom Palmaerts zet de geesten open voor een toekomstgerichte mindset, langetermijnoplossingen en hedendaagse culturele verschuivingen." Deze webinar vindt plaats op dinsdag 29 september, van 10u40 tot 11u25. Het is een gratis startschot voor de opleiding 'Digitaal leiderschap'.

     Webinar: Hoe breng je creativiteit in je livestreams? Praktijkervaringen delen in gesprek en inspiratie opdoen bij voorbeelden. Deze webinar focust meer op het hoe dan op beleid. Vragen kunnen gesteld worden. Hij vindt plaats op woensdag 31 maart 2021 van 14u tot 15u

Cultuur + ondernemen:

Wouter van Ransbeek over de strategie achter ITALive: Een te herbekijken interview met Wouter van Ransbeek, directeur bij ITA(Live). Zij verkennen al langer de mogelijkheden van het online podium. "Het is een heel interessante zoektocht. Hoe je een theaterervaring die sterk leeft van de relatie tussen publiek en acteurs kan vertalen in een medium dat veel toegankelijker is en geen beperking in geografie heeft. En waar je eigenlijk een veel breder publiek mee kan bereiken. Dat is een nieuwe tak van sport, een zoektocht naar een nieuwe artistieke vorm"

Voka:

een online meeting waarbij 4 internationale gasten zullen proberen te inspireren. Een kijk, vooruitblik en weerlegging van mythes van hybride gaan in de toekomst. Online en live hoeven niet elkaars tegenpolen te zijn, ze kunnen ook blijven samengaan. Soon festival, dinsdag 4 mei vanaf 20u.

Artikels:

De toekomst van livestreaming - Cultuurmarketing

Inkomsten tijdens coronacrisis: Digitale verdienmodellen in de cultuurwereld - Cultuur+ondernemen

Lessen uit een jaar lockdown: Toezicht houden in roerige tijden - Cultuur + Ondernemen 

Digitaal DNA: Digitale innovatie van verdienmodellen in de cultuursector - DEN