Peter Morrens - boek Lang Vertrek

Peter Morrens

boek Lang Vertrek

Naar aanleiding van zijn tentoonstelling MINSTENS 1 ½ UUR, EN TERUG in de Expozaal van de Warande, ontwierp Peter Morrens in samenwerking met Katrien Daemers (Gestalte & Posture Editions) een leporello, die een mooi inzicht geeft in zijn oeuvre.

 boek bestellen 

Peter Morrens hanteert uiteenlopende beeldtalen: hij tekent en schrijft onder verschillende namen, maakt objecten en kunstenaarspublicaties, ontwikkelt performances, schildert en ontwerpt architecturale installaties. Al deze aspecten van zijn oeuvre brengt hij samen in één grote totaalinstallatie, waarmee hij een nieuwe lading aan zijn werk geeft. Zijn artistieke productie zou je dan ook best kunnen omschrijven als ‘explosief’.     

Voor de tentoonstelling 'MINSTENS 1 ½ UUR, EN TERUG' ontwierp Morrens een vitrine in de ruimte die hij 'Lang Vertrek' noemde, dit leidde tot de publicatie van de gelijknamige leporello. In deze vitrine presenteert hij zowel oude als nieuwe creaties, wegens zijn ongeloof in chronologie en autonomie. “De blik van de toeschouwer maakt het werk immers altijd weer actueel”, aldus Morrens. Via verschillende (sluip)wegen betrekt hij de kijker bij zijn visie op de wereld: een spel van kijken en bekeken worden.  

De volledige publicatie is tweeledig, enerzijds is het een hertaling van de vitrine, anderzijds een uitgave van de tekst ‘Toenadering’ (of ‘De Ruimte’) van Florette Dijkstra, schrijfster en beeldend kunstenaar uit Den Haag, NederlandZij schreef dit verhaal naar aanleiding van de expo en de werkmethoden van Peter Morrens, voor Peter Morrens.

 

jaartal: 2021 
uitgegeven in eigen beheer door de kunstenaar 
Leporello: 16-luik, recto-verso, quadri 
oplage: 300 ex. 
afmetingen: 17 x 24 cm 
prijs: 17 euro

website Peter Morrens