PLEIN DE CIRQUE - Da Capo
Benny De Grove

Da Capo: try-out (6+-)

Circus Ronaldo
PLEIN DE CIRQUE
Een beeldende, filmische voorstelling over liefde, noodzaak, schijnbaar toeval en passie. Een verhaal van 180 jaar verwondering.

‘Da Capo’ is een kroniek van een circusfamilie. Van de kleine Adolph die in 1842 op zijn 15 jaar wegliep met een circus tot vandaag, waar de zevende generatie na Adolph haar intrede doet in de piste van Circus Ronaldo. Een verhaal van 180 jaar verwondering. Circus Ronaldo verlangt ernaar om dat verhaal te vertellen. De historie van haar familie, van het begin tot in het oneindige. Een universeel verhaal, herkenbaar voor ieder van ons, omdat iedereen nood heeft aan steun en vertrouwen, aan verbondenheid, aan familie.

“Er is denk ik maar één circus in de hele wereld dat mij kan terugvoeren naar de open-mond-ervaring die ik had als kleine uk, en dat is Circus Ronaldo. Wanneer men mij vraagt wat ik als kind later wilde worden dan weet ik dat nog zéér goed: trapezist! Bij Circus Ronaldo diezelfde opwinding en curiositeit naar wat ze nù weer uit hun hoed gaan toveren, maar méér nog dan gelijk wélk konijn is dat telkens opnieuw: overweldigende en diepmenselijke ontroering.” (Alain Platel, les ballets C de la B)

Circus Ronaldo combineert de hoogste vormen van poëzie, schoonheid, humor, melancholie en virtuositeit. Ze zijn zo Rock ’n Roll als de Rolling Stones, zo grappig als Monty Python en de beste balsem voor de ziel die je op de wereld kan vinden. Ik ga met mijn huishouden naar al hun voorstellingen, de dagen daarna stappen we op wolkjes door het leven...

Bart Peeters

logo Plein de Cirque

Dit jaar belooft Plein de Cirque een editie te worden met alles erop en eraan! Het festival palmt Park Begijneveldekens en de Warande in met grote en kleine circustenten, woonwagens, spectaculaire openluchtshows, intieme gezinsvoorstellingen en dansante performances. Ontdek hier het festival.

credits

concept en regie: Danny Ronaldo
uitvoering: Danny Ronaldo, David Ronaldo, Nanosh Ronaldo, Pepijn Ronaldo, Angelo Ronaldo, Adanya Ronaldo, Karel Creemers, Corneel Didier, Rachel Ponsonby, Marie Parrinet en Elisa Cheryl Vizioli
eindregie: Frank Van Laecke artistiek advies: Alain Platel en Steven Prengels
foto: Benny De Grove
techniek: Flor Huybens en Niko Heremans
productie: Circus Ronaldo Coproductie: hetpaleis (Antwerpen), Theater op de Markt – Dommelhof (Pelt), Théatre Firmin Gémier / La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay-Malabry), Latitude 50 – Arts de la rue et du cirque (Marchin)
met steun van: de Warande (Turnhout), 30 CC Cultuurcentrum Leuven, Gemeenschapscentrum ’t Blikveld (Bonheiden), Tax Shelter en de Vlaamse Gemeenschap
contact en spreiding: Frans Brood Productions