Cast Monnikenheide-Spectrum - Toen wij nog bergen waren van SLAK & Elisa Goosens
Elisa Goossens

Toen wij nog bergen waren

SLAK & Elisa Goossens (met spelers van Monnikenheide-Spectrum)
Een wonderlijk verhaal vertolkt door wonderlijke mensen.

Een groep paleontologen gaat op expeditie. Ze beklimmen de scherpe pieken van de Dolomieten en dalen de diepe ravijnen en steile afgronden in. Door een onmetelijk witte, koude wereld gaan ze op zoek naar een mythisch skelet. Maar wanneer de winter zich vroeger dan verwacht aandient, zit afdalen naar de bewoonde wereld er niet meer in en zijn de avonturiers op elkaar aangewezen om te overleven. Wat bij aanvang een wetenschappelijke ontdekkingsreis was, blijkt uiteindelijk een duik in de oorsprong van de wereld.

Elisa Goossens vertrekt met ‘Toen wij nog bergen waren' vanuit de roman ‘Honderd miljoen jaar en een dag’ van Jean-Baptiste Andrea.  Dat doet ze onder de vleugels van productiehuis SLAK (voormalig Artist in Residence van de Warande en artistieke bezielers van 50 uur de Warande in het najaar van 2022) én met een groep niet-professionele spelers van Monnikenheide-Spectrum. Een wonderlijk verhaal vertolkt door wonderlijke mensen.

credits

regie: Elisa Goossens
met spelers van Monnikenheide-Spectrum: Sven Castermans, Sofie Soontjens, Berten Janssens, Jonas Meerts, Johan Wouters, Sara Maas, Nils Van Loocke, Kenny Geudens, Nadia Lahrech, Kirsten Van Den Langenbergh, Kris Eilers en Griet Wuyts

productie: SLAK
met de steun van Monnikenheide-Spectrum (Emmaüs VZW)
in samenwerking met de Warande