scènefoto voorstelling 'Als vuurwerk'
Jef Van Eynde

Als vuurwerk

Koen Peeters, Charlotte Peys en Gerrit Valckenaers
50 jaar Stripgids
  • za 7 sep 24
    20.15 - 21.25
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend
De Warande viert mee 50 jaar Stripgids met het live geïllustreerde muzikaal verhaal ‘Als vuurwerk’.

Het verhaal speelt zich af eind jaren 50 van de vorige eeuw. Een jonge vrouw maakt kennis met een oude priester in het stadspark van Leuven. Zij komt van de Kempen, van Kasterlee, en woont in de Platte Losstraat in Kessel-Lo. Hij is Georges Lemaître, de ontdekker van de Big Bang-theorie. Ook al zijn ze elkaars complete tegenpolen, ze vinden elkaar als het over ‘het begin’ gaat. Hun levens blijken intens verweven te zijn, via het raadsel van de sterren, de kosmos… als vuurwerk.

‘Als vuurwerk’ is geïnspireerd op de gelijknamige beeldnovelle van bekroond auteur Koen Peeters en illustrator Charlotte Peys. De livemuziek is van Gerrit Valckenaers die je kan kennen als muzikant en als radiomaker bij Klara. 

Van 13 augustus tot 15 september kan je in de bib van Turnhout gratis naar een expo met illustraties die Charlotte Peys maakte voor ‘Als vuurwerk’.

taalniveau

 

in reeks: Theater Special

Koop deze voorstelling in een voordelige reeks.
meer info en tickets

 

50 jaar Stripgids

Al vijftig jaar lang zet Stripgids het beeldverhaal in de schijnwerpers zodat strips gemaakt, gelezen én geapprecieerd (blijven) worden. Ze vieren het vijftigjarig jubileum van Stripgids twee dagen lang in en om de Warande. Op vrijdag 6 september reikt Stripgids de 25ste Bronzen Adhemar uit en openen ze plechtig de expo rond de laureaat in het bijzijn van genodigden. meer info

logo Stripgids

credits

tekst: Koen Peeters
illustraties: Charlotte Peys
livemuziek: Gerrit Valckenaers