50 jaar Stripgids

vr 6.09 + za 7.09
in en rond de Warande

Over 50 jaar Stripgids

Al vijftig jaar lang zet Stripgids het beeldverhaal in de schijnwerpers zodat strips gemaakt, gelezen én geapprecieerd (blijven) worden, dankzij onder andere het zeer gewaardeerde tijdschrift, de legendarische Stripgidsdagen én de Bronzen Adhemar, de belangrijkste Vlaamse prijs die een stripauteur kan winnen. Ze vieren het vijftigjarig jubileum van Stripgids twee dagen lang in en om de Warande.

Op vrijdag 6 september reikt Stripgids de 25ste Bronzen Adhemar uit aan Brecht Evens en openen ze plechtig de expo rond de laureaat in het bijzijn van genodigden.

Daarbovenop start een expo in de Witte Gang over het roemrijke verleden van de Bronzen Adhemar en krijg je een hele brok Vlaamse stripgeschiedenis te zien. Een tijdlijn met de hoogtepunten uit de carrière van de winnaars, geeft meteen ook een mooi overzicht van de evolutie van de Vlaamse strip.

Zaterdag 7 september zal helemaal in het teken van het stripverhaal staan voor het grote publiek. Een keur aan stripauteurs zal hun visie op de strip komen geven, een terugblik op hun rijkgevulde carrière gunnen of een blik op hun ambitieuze toekomst tonen. De expo’s van de Bronzen Adhemar 2024 en de Galerie der Bronzen Adhemars in de Witte Gang zijn vanaf 7 september ook toegankelijk voor het grote publiek.

In de Kuub speelt de theatervoorstelling van Koen Peeters, Charlotte Peys en Gerrit Valckenaers met het live geïllustreerde muzikaal verhaal ‘Als vuurwerk.

logo 50 jaar Stripgids

Programma

Volledig programma vanaf midden augustus online.