Wim Vandekeybus / Ultima Vez & KVS - Hands do not touch your precious Me
Danny Willems

Hands do not touch your precious Me - A dialogue between the universes of Wim Vandekeybus, Olivier de Sagazan & Charo Calvo

Wim Vandekeybus / Ultima Vez & KVS
  • do 7 mrt 24
    20.15 - 21.35
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
Laat je omverblazen door een universum waarin lichamen als levende en vleselijke sculpturen balanceren tussen het utopische en het gruwelijke, tussen het krachtige en het fragiele.

In zijn ondertussen omvangrijke oeuvre grijpt Wim Vandekeybus graag terug naar mythologische verhalen. De mysterieuze titel van zijn recentste voorstelling verwijst naar een versregel uit een 4000 jaar oude Soemerische legende over de godin Inanna, een goddelijk wezen dat de paradoxen van het menselijk bestaan symboliseert. Vandekeybus puurt er een hedendaagse vertelling uit over dood en hergeboorte, licht en duisternis, confrontatie en transformatie.

Partners in crime zijn componiste Charo Calvo en beeldend kunstenaar Olivier de Sagazan die voor het eerst ook zelf mee op de scène staat. Met klei, verf en vlasdraad boetseert hij de lichamen van de dansers tot monsterlijke sculpturen die de grens tussen mens, dier en materie laten vervagen.

Een perfecte match met Vandekeybus’ impulsieve en instinctieve bewegingstaal. Samen scheppen ze een universum dat even utopisch als gruwelijk, even krachtig als kwetsbaar is. Welke driften schuilen onder de beschaving?

In reeks Dans I, Dans II en Dans XL

Je kan deze voorstelling ook kopen in de voordelige reeksen Dans I, Dans II en Dans XL.

 

Verbluffende scènebeelden en choreografieën die allemaal zo knap in elkaar haken dat je onmogelijk kan wegkijken van dit extatische schouwspel.

**** De Morgen

Een stomende dansvoorstelling die voorbij raast als een vuurbal en je doet gloeien van bewondering én verlangen.” (**** Focus Knack)

credits

regie en choreografie: Wim Vandekeybus
van en met: Olivier de Sagazan, Lieve Meeussen, Wim Vandekeybus, Maria Kolegova, Mufutau Yusuf, Borna Babić, Maureen Bator, Davide Belotti, Pieter Desmet en Anna Karenina Lambrechts
artistieke creatie met klei: Olivier de Sagazan
muziek: Charo Calvo
aanvullende originele muziek (Red Dance): Norbert Pflanzer
live camera: Wim Vandekeybus
artistiek assistent: Margherita Scalise
dramaturgie: Erwin Jans
kostuumontwerp: Isabelle Lhoas, geassisteerd door Isabelle de Cannière
accessoires: Cèline de Schepper
lichtontwerp: Wim Vandekeybus en Thomas Glorieux
technische coördinatie en podiumtechniek: Thomas Glorieux, geassisteerd door Benjamin Verbrugge geluidstechniek: Christian Schröder
productie: Ultima Vez
coproductie: KVS Brussel en Teatro Comunale di Ferrara

met de steun van: Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius.

Ultima Vez wordt ondersteund door de Vlaamse Autoriteiten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

logo Vlaanderen