De Roovers - scènefoto Dwarskijker
Stef Stessel

Dwarskijker

De Roovers
  • wo 13 mrt 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Een bijtende, satirische komedie gebaseerd op ‘De Misantroop’ van Molière.

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes. Zonder een blad voor de mond te nemen spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard.

Ze heeft één zwakke plek; haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem. Maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.

Met ‘Fraulein Agnes’ schreef de Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf een hedendaagse versie van 'De Misantroop' van Molière. In een wervelende en scherpe taal schreef ze deze bijtende, satirische komedie die de Roovers nu voor het eerst opvoeren in onze contreien. Ze schetst een wereld van schijn, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren.

taalicoon 4

credits

tekst: Rebekka Kricheldorf (vertaling Els Snick, UGent en de Roovers)
van en met: Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Manizja Kouhestani, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente en Mil Sinaeve
beeld: Julie Poly
productie: de Roovers spelen vzw

foto's personages: Stef Stessel