We Document Art

virtueel bezoek: 24.09.2022 - 10.12.2023

expo ZANDGROND: Hedendaagse kunst vanuit Jakob Smits

expo ZANDGROND: Hedendaagse kunst vanuit Jakob Smits

Ontdek de magie van het verleden en laat je inspireren door de Expo ZANDGROND! Stap binnen in een wereld van kunst en geschiedenis die niet alleen de schoonheid van het Kempense landschap onthult, maar ook de creatieve geest van kunstenaars die deze streek hebben omarmd.

Verbeeld je een tijd waarin de Kempen nog een ruig en ongetemd niemandsland was, bezaaid met uitgestrekte heidevlakten en zanderige bodems die een uitdaging vormden voor boeren. Laat je meeslepen door de verhalen van schrijvers zoals Hendrik Conscience, die een romantisch beeld schiepen van de oude Kempen en haar bewoners - een wereld van idyllische landschappen, hardwerkende boeren, en een vleugje avontuur.

Ontmoet Jakob Smits, een kunstenaar die betoverd werd door het ongerepte Kempenland en zich vestigde in het pittoreske Molse gehucht Achterbos. Ondanks de uitdagingen schilderde hij met passie een gestileerde versie van het Kempense landschap, waarmee hij uitgroeide tot een van de meest invloedrijke Belgische kunstenaars van zijn tijd.

meer info over de tentoonstelling