kunstwerk Joris Van de Moortel tijdens opening 'FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER'
Tijs Vervecken

FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER

Avondopening: expo Joris Van de Moortel
s t i l
  • za 17 feb 24
    19.00 - 23.00
    de Warande, Turnhout
    Expozaal

Op zaterdag 17 februari kan je de expo 'FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER' van Joris Van de Moortel in de avond ontdekken!

Over de expo

Bijna 20 jaar beweegt Joris Van de Moortel zich door het kunstlandschap, timmerend aan een gelaagd en multidisciplinair oeuvre. Hij maakt muziek, schilderijen, tekeningen, sculpturen en maquettes die nadien al dan niet gestold worden tot grootschalige installaties, verlicht met een karakteristieke signatuur in neon. Deze roept hij samen met anderen op hun beurt tot leven in muzikale performances met een variëteit aan ingrediënten en sacramenten als was, vuur, rook en glas. Videowerk en stop-motion films bieden hem dan weer de mogelijkheid om al deze facetten te laten samenvloeien in een nieuwe vorm.

‘FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER’ is een eerste episode uit een veelluik waarin de kunstenaar ons uitnodigt. In oktober 2024 opent een volgend deel in het S.M.A.K. in Gent. Deze tentoonstellingscylus wordt een voorstel voor een nieuwe mythologie om niet enkel onze eigen wereld beter te snappen, maar ook die van de kunstenaar. Bereid je alvast voor om de keuken van de Alchemist te betreden.

meer info

oliewerk van Joris Van de Moortel
Joris Van de Moortel

credits

met de Steun van de Vlaamse Gemeenschap 

logo Vlaanderen