Brecht Evens: portret
Clémence Demesme

Uitreiking Bronzen Adhemar 2024 aan Brecht Evens
50 jaar Stripgids

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren we het vijftigjarig jubileum van Stripgids twee dagen lang in en om de Warande. Op vrijdag 6 september reikt Stripgids de 25ste Bronzen Adhemar uit en openen ze plechtig de expo rond de laureaat in het bijzijn van genodigden.

De laureaat van de 25ste Bronzen Adhemar, de belangrijkste onderscheiding voor stripmakers in Vlaanderen, is bekend. Stripkunstenaar en illustrator Brecht Evens mag zijn naam bijpennen op de erelijst van illustere Vlaamse striptekenaars van de laatste 50 jaar.  

Op vrijdag 6 september neemt Brecht Evens het felbegeerde bronzen beeldje in ontvangst in de Warande. Meteen ook het startschot van een overzichtstentoonstelling van Evens’ werk. 
 
Uit het juryverslag:  
 
Met Brecht Evens bekroont de jury van de Bronzen Adhemar een stripauteur die de nieuwe Vlaamse strip artistiek op de  kaart heeft gezet en internationaal deed doorbreken. 
 
Brecht Evens heeft de fundamenten van de Vlaamse strip verlegd en hertekend. Zijn graphic novels beïnvloedden een hele generatie nieuwe makers en doen dat nog steeds. Zijn werk blijft jonge mensen inspireren. De strips van Brecht Evens spreken bovendien een divers publiek aan dat niet meteen uit eigen beweging naar strips zou grijpen. Een publiek van vele leeftijden en smaken. Evens slaagt erin een brug te maken tussen de strip, de beeldende kunsten en de bredere cultuursector”

 

Expo Bronzen Adhemar

7 september t.e.m. 11 november 2024
in de Warande - Luifelzaal
gratis
meer info over de expo

50 jaar Stripgids

Al vijftig jaar lang zet Stripgids het beeldverhaal in de schijnwerpers zodat strips gemaakt, gelezen én geapprecieerd (blijven) worden. Ze vieren het vijftigjarig jubileum van Stripgids twee dagen lang in en om de Warande. Op vrijdag 6 september reikt Stripgids de 25ste Bronzen Adhemar uit en openen ze plechtig de expo rond de laureaat in het bijzijn van genodigden. meer info

credits

organisatie: Stripgids

logo Stripgids