Architectuurkaart: Luwe plekken in Turnhout
AR-TUR

Architectuurkaart: Luwe plekken in Turnhout

AR-TUR

Architectuurkaart: Luwe plekken in Turnhout - rustpunten in de stad.

 kaarten bestellen 

Deze architectuurkaart neemt je mee langs luwe plekken in Turnhout die geselecteerd werden op het kruispunt van architectuur, literatuur en stilte. Geborgen, soms verborgen, plaatsen in de stad die een rustpunt bieden en de prikkels om je heen beperken. Het zijn plekken om bij stil te staan, zowel fysiek als mentaal. Ze geven de kans om even om je heen te kijken, te reflecteren of de dingen vanop een afstand te beschouwen.

AR-TUR, Avansa Kempen en Bibliotheek Turnhout organiseerden op 11 februari 2024 een wandeling naar aanleiding van het evenement s t i l van cultuurhuis de Warande. De s t i l l e wandeling leidt je naar verscholen plekken in Turnhout waar zowel architectuur als literatuur elkaar ontmoeten en je de verschillende aspecten uit de stiltebloem* kan ontdekken. Je kan de route via deze kaart ook zelf bewandelen en al dan niet uitbreiden met nog een aantal andere haltes. Beleef de kwaliteiten van stilte, rust en ruimte en ontdek dat stil(te) meer dan stil is.

 

*De stiltebloem/-wiel maakt zichtbaar welke creatieve mogelijkheden stilte zoal biedt binnen diverse beleidsdomeinen. © waerbeke.be/over-ons-visie


 

credits

Uitgave van AR-TUR, 2024

prijs: 0 euro / gratis af te halen
verzendkosten: 2,50 euro