over het festival

De bossen van de Hoge Rielen zijn voor de vijfde keer het decor van WinterWarm. Dompel je onder in de magische sfeer van dit vijfdaags winterfestival met lichtinstallaties, circus, muziek, theater en veel natuurbeleving.

Winterbar & foodtrucks

Het pas gerenoveerde Theater op de middenweg wordt het nieuwe festivalcentrum. Je geniet in onze nieuwe Winterbar van een gezellige sfeer, vuur, muziek, ons eigen WinterWarmbier en andere lekkere drankjes en hapjes.

Wandeling: UIT HET DONKER IV

Ook voor UIT HET DONKER kiezen we voor een nieuw parcours. Wandel avontuurlijk in de donkere bossen en ontdek gratis drie fantastische lichtinstallaties. Breng zeker je zaklamp mee om door het bos de bomen te zien. Halfweg de wandeling kan je even op adem komen in ons Café Halfweg.

 

Skate 

Vrijdag 4 februari wordt een feest voor de jeugd. Kom vrij skaten in de skateloods van de Hoge Rielen op de beats van dj’s. Of show je skills op de ramp buiten tijdens een kleine contest.

Bonte Bosdag: familiedag

Zondag 6 februari toveren we het bos aan de Winterbar om tot een creatief speelbos. Kinderen kunnen meebouwen aan ons land art project, vuur maken, proeven van het bos, creatieve kaarten maken en vooral heel veel spelen terwijl de ouders in de bar genieten van de WinterWarmsfeer.

 

Kom met de fiets en rij tot aan de grote fietsenstalling naast de Winterbar: de gemakkelijkste, snelste en milieuvriendelijkste manier om naar WinterWarm te komen. 

 

praktische info


bereikbaarheid
Waar moet ik zijn?

adres: de Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
meer info


fiets
met de fiets / te voet

Woon je in de buurt? Kom dan zeker met je fiets of te voet. Dit is de meest eenvoudige manier om de Hoge Rielen te bereiken. Volg de pijlen naar WinterWarm. Aan de Winterbar is een grote fietsenstalling voorzien.


auto
met de auto

Check vooraf de pagina bereikbaarheid om de parkeermogelijkheden te bekijken. Het aantal parkeerplaatsen vlakbij de Hoge Rielen is beperkt. Volg de pijlen naar parking WinterWarm.

op tijd
vertrek zeker op tijd

Vanaf de parking wandel je telkens nog 10 tot 30 minuten naar de
locatie vande voorstelling of de Winterbar. De voorstellingen starten stipt.

 

schoenen
kleding

Niet elke locatie is verwarmd. Je draagt best warme kleren en aangepast schoeisel.

 

rolstoel
toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel

De meeste paden op het domein van de Hoge Rielen zijn verhard.

  • Kom je met een rolstoel naar de voorstelling, reserveer dan telefonisch je tickets op het nummer 014 41 69 91.
  • Kom je met een rolstoel naar UIT HET DONKER, dan vind je hier de plattegrond. Je kan de oranje stippellijn volgen over verharde wegen. Je kan alle lichtinstallaties bekijken, maar je mist wel een deel van het uitgelicht parcours.

 

opgelet
goed om te weten

  • Roken is enkel toegestaan op de hiervoor voorziene plaatsen.
  • Honden zijn niet toegelaten op het domein van de Hoge Rielen.

 

drinken
drinken / eten

In de Winterbar kan je koude en warme dranken bestellen. Buiten aan de bar vind je de foodtruck BBQ Deals on Wheels van woensdag tot en met zondag. Je kan je tijdens de wandeling ‘UIT HET DONKER’ in Café Halfweg opwarmen. Proef ook ons vers gebrouwen WinterWarmbier!

  • Winterbar in het Theater: wo tot za: van 17 tot 00 uur // zo: van 13 tot 18 uur
  • Café Halfweg: wo tot za: van 18 tot 22 uur

 

overnachten
overnachten

Tijdens het festival kan je overnachten in het bijzonder mooie Hostel Wadi. Voor een nacht betaal je 75 euro per kamer voor vier personen, inclusief ontbijt. Je kan hier reserveren.

 

tickets
tickets

vooraf

Je kan tickets reserveren via www.warande.be, aan de ticketbalie van de Warande of telefonisch op het nummer 014 41 69 91. Een aantal activiteiten zijn gratis en zonder tickets.

de dag zelf

Voor tickets van niet-uitverkochte voorstellingen kan je terecht aan de ticketbalie in de Winterbar vanaf 1 uur voor het begin van een voorstelling.

 

corona
maatregelen tegen corona

We hanteren strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis. Voor het volledige festival geldt een Covid Safe Ticket vanaf 12 jaar (en 2 maanden). In de Winterbar en Café Halfweg volgen we het horecaprotocol. Lees de laatste update van de maatregelen tegen corona vanaf 24 januari.

 

 

een organisatie van

WinterWarm is een organisatie van de Warande, de Hoge Rielen, gemeente Kasterlee een cc 't Schaliken Herentals.

logo Warande  logo provincielogo Hoge Rielenlogo kasterlee logo schaliken