Tijs Van Nieuwenhuysen

kanonnenvlees

Grafisch (en ander) werk van Nanoe Carremans, Ella Goris, Ruth Govaerts, Joachim Sneyers, Jonas Sysmans, Hanna van Dun en Tijs Van Nieuwenhuysen

30.06 tot 18.08

open van maandag tot zondag van 10 tot 17 uur
de Warande, Luifelzaal 

gratis
 

Nanoe Carremans 

een beetje vanalles
°1992, Turnhout

Eigenlijk tekent Nanoe al jàààren, maar haar kindertekeningen van hondjes en konijntjes zijn jammer genoeg nooit tot bij het grote publiek geraakt. Na haar masteropleiding Illustratieve Vormgeving aan het Sint-Lucas in Antwerpen deed ze stage bij Charlie Mag en daar is ze sindsdien blijven plakken, met een maandelijks beeldverhaal als resultaat. Verder werkte ze ook al onder meer voor Gazet van Antwerpen, Stripgids, Boeken Toe, VRT en maakt ze de illustraties bij de ‘Eerste Hulp bij’-boeken van Lannoo. Verder kan je nog altijd terecht op haar instagram voor die tekeningen van hondjes en konijntjes, of voor andere uitspattingen uit haar Caran d’Ache-potlodendoos.

 

Ella Goris

Over het leven enzo
°1991, Turnhout

Trouwe bezoekers van het ondertussen weer gesloten pop-up restaurant ‘de Academie’ in Turnhout konden haar doodles bewonderen bij een toiletbezoek. Ook zijn haar postkaartjes op verschillende plekken in de stad te koop. Ella Goris volgt momenteel een opleiding schilderkunst, maar met haar tekeningen vol dubbelzinnige woordspelingen komt ze al langer naar buiten. Ella's tekeningen komen voort uit haar dagelijks leven, haar omgeving en de Kempense/Vlaamse taal. Uit de context gehaalde tekst plaatst ze bij beelden om ze van een humoristisch kantje te voorzien.  

Ruth Govaerts

Cats & Art
°1993, Antwerpen

Het werk van Ruth Govaerts heeft heel uiteenlopende verschijningsvormen. Aan de ene kant zijn er de illustraties die ze maakt voor bijvoorbeeld MO*Magazine, maar aan de andere kant zijn er haar kattentekeningen en andere doodles in een krullerige stijl. In de Warande toont ze haar recente katten-kijken-naar-kunst-reeks ‘Cats & Art’.

 

Joachim Sneyers

Verwondering
°1994, Turnhout

Joachim Sneyers is master in illustratie en grafisch ontwerp. In zijn tekeningen weet hij perfect de verwondering te vatten die nodig is om mensen mee te zuigen in een verhaal. Binnen de Wonderwaar-reeks,  een kinderboekenreeks over wetenschap, experiment en verwondering bij kinderen, verschenen al twee jeugdboeken van zijn hand. ‘Op Missie naar de zeebodem’ en ‘Hoe de aarde beweegt’ beide geschreven door Jan Leyssens en uitgegeven door Clavis Uitgeverij. Daarnaast heeft Joachim ook een heel eigen tekenstijl waarmee hij vorig jaar al tentoon stelde in cc Scharpoord in Knokke. Momenteel werkt hij aan een derde boek binnen de Wonderwaar-reeks.

 
 

Jonas Sysmans

Bodembewoner
°1994, Turnhout

Jonas Sysmans behaalde een Master Illustratie aan Sint-Lucas Antwerpen. Voor zijn bachelorproef maakte hij een beeldverhaal over de dienstplicht van zijn vader in 1974. Zijn master sloot hij af met een graphic novel over zijn familiegeschiedenis ‘De Sysmans Kronieken’. Met zijn tentoonstelling in de Warande toont hij het begin van een nieuw verhaal ‘Bodembewoner’. Een dag in het leven van een worm, mens en alles wat daar tussen zit.


 

Hanna van Dun

Intrusion and Usurpation
°1995, Turnhout

Hanna van Dun is een masterstudent Illustratie aan de school of arts Sint-Lucas in Antwerpen. Voor haar masterproef vertaalt ze haar beleving van hoogsensitiviteit naar beeldend werk door gebruik te maken van haar directe omgeving. De basis van hoogsensitiviteit ligt voor haar in het onderscheid tussen de buitenwereld en de innerlijke leefwereld. Door elementen uit de buitenwereld uit hun oorspronkelijke context te halen, te herbouwen en deze in haar interieur te plaatsen, creëert ze een nieuwe realiteit.


 


Tijs Van Nieuwenhuysen

Xylo
°1994, Turnhout

Tijs Van Nieuwenhuysen is een grafisch vormgever en kunstenaar die Beeldende Vormgeving heeft gestudeerd aan Luca School of Arts in Gent. Een interesse voor waardeloze materialen en het oncontroleerbare dreef hem in het verleden al tot het maken van een uniek roestpigment. Voor de expo in de Warande maakte hij twee nieuwe pigmenten van houtskool en assen. Die gebruikt hij voor het bedrukken van grafisch abstracte houtsnedeprints. Op een poëtische manier bewerkt hij afvalproducten die de basis vormen voor een visueel concept.

Randprogramma

De schattenjacht met Vlieg gaat ook langs deze expo!

wo 3 juli tot zo 18 augustus
meer info