boek Within Me

Nick Andrews
za 15
juni
  • za 15 jun
    00:00
    ticketbalie de Warande

Van 11 juni tot 21 augustus staat de solotentoonstelling van Nick Andrews in de Expozaal. In de Warande kan je ook het boek kopen dat bij Hannibal Uitgeverij verschijnt over het werk van Andrews. Het zal beschikbaar zijn vanaf 11 juni aan de Expobalie.

 

Nick Andrews (°Londen, V.K. 1972) studeerde in 1996 af aan de Antwerpse Academie en datzelfde jaar nog had hij zijn eerste tentoonstelling. Onmiddellijk was duidelijk dat zijn werk een aparte plaats innam binnen de schilderkunst. Met zijn opvallende kleuren en contrasterend lyrische en geometrische vormen greep hij terug naar schilderkunstige tradities die op dat moment voorgoed verdwenen leken.

 

Twintig jaar later toont Nick Andrews in zijn solotentoonstelling ‘Within me’, enkele oudere sleutelwerken in confrontatie met recent werk. Hierin komen alle elementen die het werk van Andrews typeren doorheen zijn carrière tot een nieuwe synthese. Lijn, vorm en kleur behandelt de kunstenaar immers als aparte bouwstenen, die elkaar kunnen beïnvloeden en versterken. Vanuit die elementen bouwt hij zijn schilderijen op. Hij gebruikt hierbij enkel de drie basiskleuren rood, blauw en geel die hij mengt tot hij precies die kleur krijgt die hij nodig heeft. Opvallend bij zijn recent werk zijn de portretten die hij gemaakt heeft. In donkere tinten geeft hij close-ups van gezichten van bekende artistieke figuren uit de twintigste eeuw, zoals schrijver D.H. Lawrence of regisseur Federico Fellini.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten