solidaire bijdrage - kinderen in de Centrale Hal van de Warande tijdens Bonte Zondag
Griet Hendrickx

Schenk 5 euro aan een kind in armoede

Solidair ticket
  • di 1 aug 23
    -
    do 1 aug 24
    de Warande, Turnhout

Geef cultuur cadeau en doe een solidaire bijdrage zodat kinderen in armoede en hun ouders gratis naar een familievoorstelling, workshop of rondleiding kunnen.

1 op de 4 kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een gezin in armoede en hun aantal stijgt jaar na jaar. Ongeveer 25% van de Turnhoutse bevolking leeft onder de armoedegrens; in de Kempen blijft het aantal kinderen in armoede stijgen. Tijd om solidair de strijd aan te gaan. Geef kinderarmoede geen kans en help een kind uit een bestaansonzeker gezin.
 

Wat doet de Warande?

Kinderen in armoede en hun ouders kunnen gratis naar een familievoorstelling, workshop of rondleiding.Waar wenselijk voorzien wij creatieve begeleiding: kinderen ontdekken op een speelse manier wat theater is of wat een tentoonstelling inhoudt. Ze krijgen rondleidingen voor en achter de schermen en kunnen genieten van de speelinstallaties in de Warande.

Wij zorgen ervoor dat jouw bijdrage terechtkomt bij de juiste kinderen. Op het einde van het seizoen laten we je weten wat er met de inkomsten van de solidaire bijdragen gebeurd is.

 

Wat doen 'T ANtWOORD, het OCMW en de dienst Gelijke Kansen van de Stad Turnhout?

Zij leggen via de speelnamiddagen in 'T ANtWOORD contacten met geïnteresseerde kinderen (van 3 tot 12 jaar) en ouders. Zij zorgen ook voor de begeleiding naar culturele activiteiten.

Per verkocht ticket voor een kind in armoede kunnen zij eventueel na financieel onderzoek een budget opleggen voor de tickets van mama, papa of voogd.