cover 12’’ vinyl - Joris Van de Moortel
Joris Van de Moortel

Joris Van de Moortel

12’’ vinyl
expo FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER

Naar aanleiding van de tentoonstelling en 15 jaar performen brengt Joris Van de Moortel ook een dubbele 12’’ vinyl uit in een gatefold hoes met 16 pagina’s full colour booklet.

prijs: 45 euro
te koop aan de Expobalie

 

Over de expo

Bijna 20 jaar beweegt Joris Van de Moortel zich door het kunstlandschap, timmerend aan een gelaagd en multidisciplinair oeuvre. Hij maakt muziek, schilderijen, tekeningen, sculpturen en maquettes die nadien al dan niet gestold worden tot grootschalige installaties, verlicht met een karakteristieke signatuur in neon. Deze roept hij samen met anderen op hun beurt tot leven in muzikale performances met een variëteit aan ingrediënten en sacramenten als was, vuur, rook en glas. Videowerk en stop-motion films bieden hem dan weer de mogelijkheid om al deze facetten te laten samenvloeien in een nieuwe vorm.

‘FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER’ is een eerste episode uit een veelluik waarin de kunstenaar ons uitnodigt. In oktober 2024 opent een volgend deel in het S.M.A.K. in Gent. Deze tentoonstellingscylus wordt een voorstel voor een nieuwe mythologie om niet enkel onze eigen wereld beter te snappen, maar ook die van de kunstenaar. Bereid je alvast voor om de keuken van de Alchemist te betreden.

meer info